Jak koupit nemovitost ?

Jak koupit nemovitost ?

Zkušenosti realitního dinosaura

V tomto článku se s Vámi podělím o rady, které si odnáší mí klienti z našeho setkání. Stále přibývá klientů, kteří se na mě obrací v situaci, kdy měsíce a roky marně hledají svoje nové bydlení. Dozvíte se, jak bych postupoval já jako makléř s 27 letou zkušeností při hledání a koupi nemovitosti, která by byla podle mých představ. Doporučím Vám konkrétní nemovitosti, které bych si koupil. 

 

Zjistěte, co vlastně chcete, abyste to mohli najít !

Ujasněte si, co chcete – chcete koupit starší byt / nový byt/ starší dům / nový dům/ výnosovou nemovitost jako investici ? Každý druh nemovitostí má rozpětí cen v dané lokalitě a podle nich odhadněte, co si můžete dovolit. Zásadní je lokalita - domy ve městě v dosahu MHD jsou o polovinu dražší než mimo město. Pokud na to máte, zvolte okraj města v dosahu MHD. Nevěřte na zázraky či výhodné nabídky - dům na samotě na náměstí a skoro zadarmo by chtěl každý a když se takový přece jen objeví, makléř si ho koupí pro sebe. Bez jasné představy, kolik a jak rychle můžete zaplatit, nemá smysl vůbec začít hledat a chodit na prohlídky, protože Vás předběhnou další zájemci, kteří jsou připravení nebo mají hotovost

 

Nebojte se zadlužit za 2 % úrok !

Zjistěte si předem svoje finanční možnosti – zkušený finanční poradce Vám spočítá možnosti úvěrování. Platí pravidlo, že banky jsou rodu ženského, protože rády slibují, ale nerady dávají . Levnější peníze než hypotéky za historicky nejnižší úrok neexistují. Nově vyřízené úvěry navíc můžete předčasně splatit bez dříve obvyklých pokut. Ideální je mít alespoň 20% vlastních zdrojů nebo místo nich další úvěr bez ručení kupovanou nemovitostí - obvykle ze stavebního spoření.

 

Kde najdete zajímavé nemovitosti ?

Jak jste už jistě zjistili, na internetu zpravidla nic zajímavého nenajdete. Nejlepší nabídky totiž prodávají zkušení makléři neveřejně. Do inzerce na internet se dostane jen to, co zbyde a nemovitosti s vysokou cenou. Zadejte si svůj konkrétní požadavek, tedy co, kde a za kolik hledáte, u zkušených makléřů a kanceláří, které mají největší nabídku. Z nich si vyberte profesionála, který Vám pomůže koupit výhodně a bezpečně to, co hledáte. Pokud máte vybranou lokalitu - rozneste v ní do schránek lístek se svým požadavkem. To je oblíbený trik realitních makléřů, ale funguje pořád skvěle. 

 

Nevěřte nabídkovým cenám na internetu !

Nabídkové ceny nemovitostí jsou podle statistiky ČNB o 22% vyšší než skutečné prodejní ceny. Ty se z inzerce nikdy nedozvíte, ale zkušení makléři mají informace z katastru, jaká cena byla v kupní smlouvě. Nekupujte za nabídkové ceny - vždy jednejte o ceně a dejte protinabídku, kterou si chcete a můžete dovolit. Využívejte bezplatné nahlížení do katastru Nahlížení do katastru , kde zjistíte majitele nemovitostí, které Vás zaujmou. Platí, že prodejní cena je přímo úměrná drzosti prodávajícího a nezkušenosti kupujícího. Nechte tedy vychladnout žhavé nadšení z nemovitosti Vašich snů, začněte počítat a zvažovat kaldy a zápory. 

 

Nenechte se napálit triky makléřů !

Nepodléhejte prodejním trikům makléřů, jejich serióznost a profesionalitu nezlepšil ani nový realitní zákon. Většina se Vás bude snažit pod tlakem emocí a velké poptávky přimět rychle podepsat rezervační smlouvu a zaplatit nevratnou rezervační zálohu. Nejlepší obranou je vzít si na prohlídku svého makléře, kterému věříte, a který Vás bude zastupovat. Profesionální osobní makléř Vás provede temnou realitou realitního trhu. Ušetří Vám  mnoho starostí a peněz podobně jako automechanik při koupi auta. Bydlení kupujete jen několikrát za život za všechny peníze, které máte nebo je budete zbytek života vydělávat

Pokud už víte, co chcete, poradím Vám, jak konkrétně postupovat. V odkazech pod článkem Vám doporučím konkrétní nemovitosti, které jsem osobně prověřil a sám bych si je koupil :

 

Chci se přestěhovat do domu

 

Chci investovat do nemovitosti

 

Chci si koupit nový byt

 

Na mail, zadaný do formuláře, Vám posílám další informace. Pokud nepřijdou během několika minut, zkontrolujte prosím složku Hromadných zpráv a spamu.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení